Articol scris în decembrie 2020 cu ocazia tranzitului cheilor 9 (Soare) și 16 (Pământ).
Aceasta este o contemplare despre cât de hotărâți suntem să trăim autentic, să trăim în explorarea Universului nostru interior renunțând, treptat, la fuga în exterior. Aceasta este o contemplare a modului în care ne pierdem în exterior pentru a ne regăsi în interior.
CHEIA 9
Siddhi / Esență: Invincibilitate
Darul: Determinare / Hotărâre
Umbra: Inerție
Cheia 16
Siddhi / Esență: Măiestrie
Darul: Flexibilitate / Versatilitate
Umbra: Indiferență
Cuprinsul articolului de astăzi:
- Prețul Invincibilității
- Alegerea lumii în care trăim
- Scindarea ființei
- Adunarea părților separate
- Revenirea la baze
1. Prețul Invincibilității
Oare care este prețul pentru a dobândi Invincibilitate (Siddhi-ul cheii 9)? Aceasta este o întrebare la care mulți au încercat să răspundă, căutând în exterior elixire, materiale iar acum cu ajutorul tehnologiei, probabil vom încerca să creăm corpul nemuritor. Păcăleala este că oricât de mult am căuta în exterior, nu vom găsi invincibilitatea ci doar insuficiența.
Insuficiența este unul dintre simptomele pierderii noastre în lumea exterioară, oricât de mult am obține, va fi insuficient. I-ai observat pe cei care obțin resurse financiare, chiar dacă au suficient pentru 100 de generații, vor continua să încerce obțină și mai mult. La fel și cei care se îmbată cu drogul “puterii”, oricât de multă ar avea, tot nu va fi suficientă. Invincibilitatea nu se află în exterior, ea este un atribut non-dual care poate fi găsit în simțire, în trăire, în existență.
Atunci care ar putea fi prețul plătit de cineva pentru a obține invincibilitatea. Dacă simțim realitatea, observăm că există două contraponderi, Yin și Yang, femininul și masculinul. De obicei, căutătorii invincibilității se rezumă doar la Yang, la masculin, consideră că lumea materială le poate da răspunsul. Dar după cum am scris și mai sus, răspunsul va fi întotdeauna incomplet.
Fără accesarea Yin-ului, în același timp cu Yang-ul, invincibilitatea va fi doar o himeră. Yin-ul presupune capitulare necondiționată în fața forțelor vieții și mai ales în fața percepțiilor sale despre lume. Yin-ul cere capitulare în fața aliaților dar și a celor pe care îi considerăm dușmani. Doar când un om realizează că nu poate fi înfrânt, știe că predarea sa devine irelevantă.
2. Alegerea lumii în care trăim
Sunt momente în viață în care conjunctura socială ori situațiile în care ne-am băgat, ne fac să ne simțim copleșiți. Acela este momentul în care vom alege cum procedăm, ne forțăm în continuare și vom continua să simțim insatisfacția care vine din această forțare, ori începem să devenim conștienți de ce se întâmplă și atunci acceptăm situația așa cum este. Nu degeaba înainte de cheia 9 este cheia 34, care ne vorbește despre adevărata putere și despre modul în care oamenii se forțează pentru a o obține.
Tot ceea ce este forțat, nu aduce liniște, nu aduce relaxare, nu aduce libertate ci vine la pachet cu o presiune care ne va doborî la un moment dat.
Inerția (Umbra cheii 9) se așează atunci când am ales modul în care să ne trăim viața. Astfel, inerția ne poate duce către darul Determinării (Darul cheii 9) ori ne poate așeza adânc în Indiferența (Umbra cheii 16) colectivă și alături de cei care au ales același drum ca noi. Inerția oricum se va întâmpla, umbrele oricum sunt aici pentru a învăța să le folosim, contează, însă, cum le percepem și cum le exploatăm. Inerția este o umbră incredibil de puternică, resimțim asta cei care avem această cheie în profilul hologenetic.
Inerția te conduce sau te duce acolo unde ai nevoie
Lumea în care trăim devine, astfel, o alegere dată de experiențele noastre din trecut, modul în care ne raportăm la ele în prezent și idealurile noastre legate de viitor. Alegerea este dată de modul în care îmbinăm în interior trecutul, prezentul și viitorul, astfel învățând să le gestionăm pe fiecare. Aceasta este Măiestria (Siddhi-ul cheii 16) care ne duce către Invincibilitate (Sidddhi-ul cheii 9). Alegerea nu o facem noi, se face prin noi prin îmbinarea trecutului, prezentului și viitorului în recipentul alchimic al ființei noastre.
3. Scindarea ființei
Exteriorul este doar oglinda interiorului, asta am tot auzit din „lumea spirituală” și nu numai. Din experiența proprie am descoperit că acesta este Adevărul imuabil al existenței umane, suntem creatorii propriei noastre realități. Doar un om care nu este în contact cu puterea sa de creație, va considera că s-a creat deja ceva pentru acesta astfel încât să îl salveze de propria sa suferință.
Liberul arbitru ne oferă această abilitate de a fi purtați de inerție, acolo unde am ales.
Când considerăm exteriorul a ne fi salvare, în interior întotdeauna se va produce o separare. Această separare se poate produce de foarte multe ori, astfel trezindu-ne la un moment dat că suntem în zeci de bucățele. Ce putem face când ajungem la această realizare?
Orice alegere am face, va duce la crearea unei Inerții într-o direcție care automat ne separă de celelalte. Spre exemplu, alegem o bucată din noi în detrimentul a altor 10. Normal că o să ne simțim copleșiți în fața vieții, e ca și cum ne folosim doar 10% din resurse, ne va fi greu.
Mai sus am scris despre faptul că dacă alegem calea pe care doar o parte din noi o alege, ne vom separa de celelalte părți. Dacă ținem cont de faptul că cheia 9 este o cheie colectivă și este despre modul în care ne organizăm ca specie, putem interpreta faptul că fiecare dintre noi este o parte care încearcă să își găsească locul alături de celalalte părți. Scindarea organismului se observă în acest caz în scindarea celulelor sale, a noastră. Observi modul în care interiorul creează exteriorul? Observi cum noi suntem parte a poveștii organismului scindat, în căutarea unității?
4. Adunarea părților separate
Pe măsură ce fiecare dintre noi creează unitatea în interior, va aduce unitate și în exteriorul său. La început va fi doar în imediata sa vecinătate însă apoi va inspira celelalte “celule”, celelalte părți să facă același lucru. Umbra Indiferenței (Umbra cheii 16) ne face să credem că noi nu putem face diferența și de aceea e important să avem grijă doar de noi în detrimentul celorlalți.
Amuzant este că cheia 16 este o cheie colectivă, la fel ca cheia 9 și astfel indiferența nici măcar nu este a noastră, este indiferența colectivă la care ne raportăm. Nici măcar indiferența nu este a noastră ? Și mai amuzant este că dacă suntem indiferenți față de ceilalți, tot pe noi ne va lovi. E ca în desene animate, când un personaj lansează un bumerang și se trezește cu el în moalele capului.
Totuși ce putem face?
A ne lupta împotriva părților separate nu este o soluție. S-a dovedit în moduri repetate, războaiele nu aduc pace ci doar amână inevitabilul. A îi forța pe cei din jur să gândească precum noi produce separare și mai mare. A ne lupta cu ceilalți pentru unitate, aduce de fiecare dată dezbinare. Determinarea nu poate fi forțată, nu putem accesa doar Yang-ul pentru a ne gestiona provocările de zi cu zi!
Oare suntem blestemați să ne urâm părțile separate tocmai pentru că nu vor să se unească cu noi?
Ce putem face este să trăim în autenticitatea noastră, folosindu-ne geniul nativ pentru a aduce unitate. Geniul nativ al fiecăruia dintre noi conține rolul pe care îl jucăm în această piesă de teatru a umanității. Declanșarea geniului nativ nu se face mental ci vine în mod natural din eliberarea de condiționările, de programele care rulează pe fundal și ne țin departe de accesarea potențialului nostru.
Când geniul nativ se stabilizează și astfel intră în rol principal în piesa noastră, Determinarea (Darul cheii 9) este acolo. Pur și simplu nu te poți opri din a fi tu, din a îți manifesta geniul nativ. Astfel, începi să prinzi curaj și determinarea ta te face să înveți ce ai nevoie pentru a te descurca în viață, devii versatil (Darul cheii 16), viața nu te mai suprinde atât de mult ca înainte.
5. Revenirea la baze
Cheia 9 este despre lecția celui care alege „decât codaş la oraş, mai bine în satul tău fruntaş”. Când alegem să dăm curs cerințelor unei părți din noi ce strigă cu disperare, din răni și traume din trecut, ne pierdem. Știm cu toții lecțiile unor oameni care și-au părăsit familia care le oferea suport pentru a fi cu cineva nou, pentru a se simți din nou în viață. La fel știm povești ale multor dintre semenii noștri care au ales să plece în afara țării pentru a se chinui acolo, doar că pe mai mulți bani.
După cum am scris mai sus, calea se află în noi și vine prin declanșarea geniului nativ care apoi atrage toate resursele de care are nevoie pentru a își juca rolul. Când ne acceptăm acest rol, nu mai dorim să jucăm pe altul, nu ne mai motivează asta. Suntem atât de determinați (Darul cheii 9) să ne trăim viața pe care o avem încât nu mai căutăm alta, astfel învățând să fim noi.
Tu îți dai seama cât de mult se chinuie un român care este obligat să își asaneze geniul nativ pentru a câștiga bani în afara țării sale? Tu îți dai seama cât de mult se chinuie un om pentru a fi pe placul altuia, nereușind vreodată asta? Asta nu înseamnă că e rău să plecăm în afară sau să avem relații extraconjugale, sunt de părere că orice este util, contează însă din ce loc o facem, dacă o facem din fugă sau dacă o facem pentru că deja avem bazele puse pentru schimbare și astfel explorăm nu pentru a găsi salvarea ci pentru a ne regăsi.
Mulți dintre cei care au plecat în afară s-au regăsit tocmai pentru că au fost puși să facă lucruri pe care le urau, la fel cum mulți dintre cei care au căutat în afara familiei pe îndrăgostirea, s-au regăsit. Când regăsirea se produce, când bucățelele încep să se adune și să colaboreze între ele, omul devine un mecanism eficient. De acolo nu mai are nimic de făcut pentru că totul se face prin acesta. De acolo, omul se mulțumește cu ce are, chiar dacă are mult sau puțin, astfel găsind modalități pentru a obține ceea ce are nevoie sau a oferi ceea ce are în surplus.
De acolo, omul revine la bazele sale și rămâne nemișcat în fața provocărilor vieții pentru că realizează că are resursele interioare și exterioare pentru a le gestiona.
De acolo, omul intră în flux și de acolo nu se mai simte singur pentru că realizează schimbul și deci sprijinul continuu între acesta și viață. De acolo, omul este un Maestru (Siddhi-ul cheii 16) al vieții și simte în profunzime Invincibilitatea (Siddhi-ul cheii 9). Fie ca fiecare dintre noi să ajungă să simtă asta dacă asta alege.
CURAJ ÎN A LĂSA GENIUL NATIV SĂ ÎȚI DETERMINE ACȚIUNILE!