“Dacă găsești echilibrul potrivit între disperare și frică poți face lumea să creadă orice” | SUBIECTE PENTRU O INIMĂ DESCHISĂ #16

Orlando Daniel

Orlando Daniel

În titlu l-am citat pe comicul Trevor Noah, gazda The Daily Show, vorbind despre apartheid și nazism. Omul acesta a trecut prin câteva încercări în viața sa, născându-se în Africa de Sud în perioada apartheid-ului din tată alb și mamă neagră, ceea ce îl făcea pe el să fie considerat în țara lui o abominație în afara legii. Acum câțiva ani a scris și o carte denumită „Born a crime” (Născut în ilegalitate), în care povestește întâmplări din copilăria sa.

Acest om a înțeles foarte bine ce înseamnă frica și disperarea și a înțeles nonsensul a ceea ce se naște din frică și disperare. În perioadele de schimbare se întâmplă niște grozăvii pe care dacă le privești ulterior te întrebi, cum de oamenii nu și-au dat seama. Acum ne uităm la atrocitățile din istorie, orice război dar mai ales al doilea război mondial (pentru că a fost documentat mai bine ca celelalte) și ne întrebăm cum de noi ca umanitate am putut să acționăm în așa mod. Ne-a luat cineva mințile?

Nici gând, asta se întâmplă când oamenii nu și-au ridicat nivelul conștiinței suficient de mult cât să perceapa situațiile într-un mod benefic lor și celor din jur (conform hărții conștiinței propusă de David Hawkins). Un om stabilizat la un nivel distructiv, va acționa distructiv când provocările vin. Un om stabilizat la un nivel constructiv, va acționa constructiv când provocările vin.

În aceste momente trăim cu toții un moment de criză iar frica și disperarea sunt prezente la nivel mondial. Părerea mea este că panica este mult exagerată față de provocarea cu care ne confruntăm. Nu zic că nu există pericol, există. Ce zic este că provocări și pericole ce provin din aceste provocări avem tot timpul și un om conștient cu un nivel al conștiinței suficient de ridicat le poate evalua cu luciditate.

Acesta este un moment critic în care cu toții suntem testați și de aceea este esențial să nu credem tot ceea ce ni se spune. Este important să ne alegem cu mare grijă sursele de informare. Dacă ne uităm în fiecare zi la TV să vedem câți oameni au mai murit din cauza virusului, panica va crește în noi, garantat. Îți dai seama cum ar fi dacă la TV s-ar prezenta în același stil câți oameni mor pe șoselele României sau câți oameni mor din cauza afecțiunii sau bolii cu care poate chiar tu ai fost diagnosticat?

Panica este indusă pentru a controla populația și unii vor observa cât de eficientă este această metodă (nu că nu au observat-o până acum, doar că acum experimentul dă rezultate clare). Crezi că nu o vor mai folosi? Dacă am învățat ceva în ultimii 10 ani de când studiez grupurile sociale este că întotdeauna când se creează un vid (potențial), cineva va veni să îl umple.

Soluția este conștiența, a fi conștient de acțiunile tale și de sursa lor ce provine din interior. Orice acțiune exterioară are rădăcini în interiorul nostru, în modul în care simțim și gândim viața. Dacă nu ne trezim, vor începe nonsensurile să apară. Unul dintre ele îl trăim în aceste momente, cu carantina aceasta forțată. Suntem tratați ca niște oi de niște ciobani care cred că știu mai bine ce este pentru noi. Și ghici ce, e normal să se întâmple asta, într-o țară cu majoritatea oamenilor având un nivel al percepției distructiv sau chiar dacă a trecut la cel constructiv, încă nu s-a obișnuit acolo.

Disperarea și frica ne iau din luciditate și nu mai percepem lucrurile așa cum sunt, le distorsionăm astfel încât să ne păstrăm iluzia. Cei care vor să ne manipuleze doar pornesc robinetul de panică și disperare și de acolo “turma” își face treaba. Uită-te la modul în care turma distruge ecosistemul care ne menține în viață, uită-te la turmă cum susține un sistem economic bazat pe lăcomie, uită-te cum turma susține această societate care este foarte aproape de autodistrugere (nu am zis-o eu, dați “vina” pe Michio Kaku).

Tu ce alegi, conștiența sau participarea în turma care va marca finalul speciei umane?

Fie ca inima să Ni se deschidă, mintea să Ni se recondiționeze și corpul să Ni se vindece!

Orlando

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână