Discordia ce aduce dezbinarea | SUBIECTE PENTRU O INIMĂ DESCHISĂ #14

Orlando Daniel

Orlando Daniel

„Divide et impera” este una dintre cele mai utilizate tactici de a controla masele. Dacă îi faci să se urască reciproc, să se învinovățească, să se huiduie, le va fi imposibil să reziste unei „armate” unite cu scopul de a-i cuceri. Ceea ce se întâmplă în această perioadă poate duce ori la o discordie și mai pronunțată între oameni sau la realizarea că este momentul să ne unim și să colaborăm.

Banul este una dintre uneltele pe care cei care se cred puternici le-au folosit pentru a dezbina oamenii. Fă-i să se lupte între ei pentru bani și în acest mod îi poți controla fără probleme. Când omul nu este înclinat spre a își uni forțele cu alt om ci este înclinat spre a supraviețui, spre a își proteja familia, câteodată spre a avea mai mult ca vecinul, ajungem cu toții să suferim, inclusiv cel care crede că își protejează familia dând crezare și acționând din dezbinare.

Omul este construit pentru a colabora cu alți oameni. Fiecare dintre noi are abilități unice care sunt complementare cu ale altora. Niciun om de pe această planetă nu are toate abilitățile și niciun om nu se simte cu adevărat bine dacă nu face echipă cu alții.”Lupul singuratic” se epuizează repede și este ușor de dărâmat.

Cât timp o să mai acționăm ca niște roboței inconștienți ce se văd doar pe ei și cel mult familia lor? Cât timp ne vom mai izola unii de ceilalți? Cât timp vom acționa ca niște oameni slabi ce așteaptă ordinul de la cei pe care îi consideră puternici? Cât timp vom mai continua această dezbinare?

Ce este trist, pentru mine, este că scriu acest articol pentru cei nu foarte mulți cu care sunt pe aceeași lungime de undă. Cei mai mulți, dacă citesc aceste rânduri nu vor percepe mesajul pentru că sunt prea prinși în frica lor. Le este frică de faptul că pot pierde ceva și DA așa este, când suntem de unii singuri, oricând putem pierde.

Ne-am băgat singuri în capcană și astfel încercăm să protejăm de unii singuri ceea ce credem că avem. E ca și cum o oaie s-ar apăra de o haită de lupi. Nici dacă ar ști Kung Fu nu ar scăpa nevătămată…

Când însă omul descoperă comunitatea, descoperă colaborarea, descoperă avutul colectiv, nu individual, atunci frica de a pierde nu mai este atât de pronunțată, pentru că are pe cine să se bazeze. E ca și cum oaia ar avea 20 de ciobănești masivi care o apără.

Pentru a ajunge însă acolo, este esențial să eliminăm condiționările care ne mențin în competiție cu semenii noștri și să învățăm, treptat, să colaborăm. Dacă ne îndreptăm atenția spre a fi în serviciu și mai puțin pe a ne separa prin avuție și ierarhie de ceilalți, avem o șansă. Dacă nu, cel mai probabil ne vom autodistruge. Nu o zic eu, o zice și fizicianul Michio Kaku (și nu numai) în pledoaria lui ca umanitatea să treacă de la civilizația de tip 0 la cea de tip 1 (scara Kardashev – denumită după astrofizicianul rus Nicolai Kardashev).

Tu ai observat capcana de care scriam mai sus, capcana celui singur? Dacă da, ce faci pentru a ieși din ea? Poate ai ieșit, spune-ne cum.

Fie ca inima să Ni se deschidă, mintea să Ni se recondiționeze și corpul să Ni se vindece!

Orlando

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână