Folosirea trocului în relație – calea cea mai simplă către eșecul relațional | SUBIECTE PENTRU O INIMĂ DESCHISĂ #45

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Femeile, istoric, au fost manipulate folosind resursele: “vrei ca tu și copiii tăi să fie hrăniți bine și deci să supraviețuiască, atunci mucles”. Pe cealaltă parte, femeile au manipulat bărbații folosindu-se de corpul lor, de multe ori fiind tot ce le mai rămăsese pentru a negocia. Această mentalitate a fost transmisă mai departe și încă este valabilă și în ziua de astăzi.

După cum știm, căsnicia modernă a început de la nevoia părinților de a avea putere și resurse. Cum căsnicia era prima relație pe care tinerii adulți (de multe ori copii) aveau parte, relația a fost transmisă din generație în generație ca un troc. Când omul relaționează conform principiului trocului, gândindu-se la ce are de câștigat și pierdut, va descoperi mai repede sau mai târziu că indiferent cât consideră că a câștigat, în realitate a pierdut. Când gândim o relație în termeni mercantili, frica de a pierde ceea ce credem că avem devine cronică și astfel trăim în și cu frică.

Oare o relație bună este fundamentată pe frică? Cine crede asta, e liber/ă să trăiască așa, eu, unul, consider că o relație bună este fundamentată pe construcție care vine natural din manifestarea geniului nativ al celor implicați.

De ce scriu acest articol? Pentru că vizitând story-urile de pe facebook, din când în când mai dau peste vreun citat de “împuternicire” a femeii sau peste o postare de “împuternicire” a bărbatului, ambele fiind, în cele mai multe cazuri, niște capcane care duc la închidere și respingere și astfel la relații care funcționează sacadat și unde cei doi sunt mai mult în competiție decât în colaborare.

Ce avem nevoie cu toții este conștiență pentru că de acolo, realizăm cu mult mai multă ușurință ce este real și ce este iluzie. Sunt atâtea femei și atâția bărbați care folosesc scuturi și armuri și apoi se plâng de relații reci și nehrănitoare…

Dacă ești femeie și crezi că dacă tu îi oferi afecțiune și sex, bărbatul este obligat să îți ofere protecție și resurse, atunci îți vei folosi căldura corpului și vaginul pentru a îl manipula. Ghici ce va face bărbatul în acest caz?

Dacă ești bărbat și crezi că dacă îi oferi resurse (de orice fel, temporale, energetice, financiare), femeia este obligată să îți ofere căldura corpului și vaginul ei, atunci înseamnă că tu folosești resursele tale pentru a o manipula. Ghici ce va face femeia în acest caz?

Hai că cercul vicios este clar ca lumina zilei (sper). Profitul relațional este obținut cu siguranță în mod natural de amândoi atunci când fiecare este acolo să fie în serviciul celuilalt, să se deschidă față de celălalt. Astfel, când unul dintre cei doi observă că nevoile sale nu sunt îndeplinite, realizează că poate este în serviciul cui nu trebuie și astfel, în loc să treacă la troc, găsește o persoană lângă care să poată construi. Astfel, gelozia, invidia și posesivitatea nu își mai au locul ci sunt doar niște umbre care chiar dacă există, nu mai afectează luciditatea celor doi.

Poate sunt persoane care se întreabă: “dar eu tot trec de la om la om și nu găsesc pe cineva să construiesc, ce pot face?” Răspunsul meu este simplu, cel mai probail, ai o condiționare care îți îndreaptă atracția fix către persoane lângă care nu poți construi. Astfel, conștiența dobândită în timp, te va ajuta să îți redirecționezi atracția față de oameni pe care înainte îi considerai a nu fi parteneri ideali, descoperind că lucrurile stau fix pe dos. Aici nu este vina partenerilor ci a condiționărilor. Îți spun asta din experiență, am pățit-o.

Conștiența nu este ușor de dobândit pentru cei prinși în iluzia trocului forțat, pentru că aceștia trebuie să renunțe la tot ceea ce foloseau ca scut și să se deschidă față de celălalt. Păi cum să se deschidă dacă s-au obișnuit ca tot timpul să se închidă când trocul nu le convenea? Cei care relaționează pe baza de troc, sunt atât de obișnuiți să se închidă și atât de dezobișnuiți să se deschidă, încât ajung să trăiască viața simțind superficial totul. Simțire superficială duce la viață superficială și de aici avem portretul robotului care a devenit omul modern…

Simțire profundă, duce la o viață în deschidere față de Sine și față de exterior, astfel plăcerile vieții vin în mod natural către tine în mod echilibrat și bine dozat. Nu mai cauți stări exagerate pentru că viața te hrănește constant prin deschiderea ta.

Fie ca inima să Ni se deschidă, mintea să Ni se recondiționeze și corpul să Ni se vindece!

Orlando

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână