Lupta cu dușmani imaginari sau cum părinții își învață copiii să se chinuie în viață | SUBIECTE PENTRU O INIMĂ DESCHISĂ #51

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Este o practică a unor părinți ca atunci când copilul se lovește, să lovească obiectul “vinovat”. Ce nu realizează acei părinți este că, făcând asta tot ceea ce fac este să își descurajeze copilul și să îi arate că lucrurile așa se rezolvă, cu forța.


Ce pot face acei părinți în această situație? Mai bine susțin copilul prin exemplul lor, prin stabilitatea lor internă. Ah, dar stai, că pentru a fi stabil în interior, un părinte va trebui să realizeze care sunt programele pe care le rulează și care îi conduc viața, astfel încât să aibă discernământ despre ceea ce transmite copilului său.
Câți dintre părinți au acest discernământ? Câți dintre părinți realizează ceea ce transmit copiilor lor?
Dacă ne uităm în jur, lumea este plină de oameni descurajați și desprinși de puterea lor de creație. Acesta este efectul produs de părinții lor care nu i-au susținut să fie stabili ci ori au sărit să îi ajute de fiecare dată când picau ori i-au lăsat să se descurce de unii singuri.


Calea de mijloc este SusȚinerea, este modalitatea prin care părintele intervine doar atunci când i se cere, în restul timpului fiind un exemplu de stabilitate internă pentru copil. Copilul va învăța din exemplu și se va dezvolta, astfel, armonios. Nu va urî violența dar nici nu va considera că este nevoie să o folosească.
Ceea ce am scris mai sus nu este valabil doar pentru copii pentră că și noi ca adulți picăm. Dacă ai oameni în jur care te susțin prin stabilitatea lor internă, oferă-le timpul și recunoștința ta, aceia sunt cei care te învață să fii TU cu adevărat, dacă părinții nu au știut cum.


Îți recomand să nu intri în bătăliile altora, decât dacă ți se cere și este și lupta ta, altfel doar SUSȚINE, este suficient.


În finalul acestui articol nu pot să nu menționez celebrul serial Married with children (Familia Bundy), unde ne este prezentată o familie disfuncțională care se unește doar când este nevoie să se apere, prin violență. Țin minte cum tatăl (Al) d-abia aștepta să căsăpească tinerii care îi curtau fiica însă asta nu însemna că fiica ei făcea alegeri mai înțelepte ulterior. Este și era amuzant pentru că face parte din realitate.

Cât timp ne vom mai lua la trântă cu dușmanii imaginari ai noștri și a celor din jur? Cât timp vom mai sta dislocați de puterea noastră internă? Răspunsul la aceste întrebări îl vom afla când vom avea curajul să ne percepem programele care rulează în noi și care ne conduc ființa. Până atunci vom proceda ca Sisif, chinuindu-ne toată viața să urcăm un bolovan care nu vrea să ajungă în vârf.


Fie ca inima să Ni se deschidă, mintea să Ni se recondiționeze și corpul să Ni se vindece!

Orlando

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână