Momentul acela când nu te poți abține să îți bagi limba în măseaua găurită | SUBIECTE PENTRU O INIMĂ DESCHISĂ #9

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Cred că am observat cu toții acel fenomen când dacă ne doare ceva în gură simțim să dăm cu limba acolo. În mod obsesiv chiar… Cam asta se întâmplă în această perioadă, oamenii citesc preponderent articole legate de situația actuală provocată de virusul „Made in China” (sau de unde o fi venit el cu adevărat). Orice altceva, au lăsat deoparte.

Am observat că și reacțiile la articolele pe care le scriu au scăzut însă când am postat despre efectul virusului, am avut număr record de vizualizări și reacții. Cum mă consider un fin observator al comportamentului uman (bine, câteodată sunt mai puțin fin ?), nu m-a luat prin suprindere acest efect. Ce am observat însă e că pe pagina grupului comunității Cheile Genelor, grup pe care îl administrez alături de ambasadorii CG, nu s-a observat o astfel de descreștere, ba mai mult, postările au cam același număr de reacții ca înainte de această criză medicală. Asta arată că, totuși, când un om alege să lucreze cu sine, devine capabil să consume informație în mod conștient și să nu renunțe la proces.

Unul dintre efectele unei perioade de criză este renunțarea la un proces sau mai multe, procese benefice ființei. Am observat asta și la mine, chiar în perioada asta, când am trecut peste niște reguli alimentare benefice mie. Totuși am avut grijă să nu mă dezechilibreze însă nu le-am respectat în modul în care mi le-am propus ci le-am adaptat cumva pentru a găsi un compromis pentru a mai îndulci situația.

De ce se întâmplă acest fenomen? Pentru că atenția noastră este țintuită pe cauza care a declanșat schimbarea, este fix ca limba care caută măseaua cariată. Cum îmi place conștiența, am pus atenția pe ceea ce se întâmplă în mine în această perioadă, fără a mă judeca ci alegând calea blândeței și bunăvoinței, știindu-mi însă calea și ce am de făcut de acum încolo.

Cred că mulți dintre noi am simțit asta, fiindu-ne dor de tiparele noastre sociale, de interacțiunile pe care le aveam, de munca noastră. Norocul meu este că lucrez preponderent online și nu mi-a afectat atât de mult programele în desfășurare, însă mi-a afectat programele viitoare. După ce săptămâna trecută s-au oprit școlile, grădinițele, restaurantele și altele, înscrierile la următorul program ce începe în mai puțin de o săptămână pur și simplu s-au blocat.

Oamenii se tem să mai investească în ei pentru că le este teamă de ce se va întâmpla de acum încolo. Ce nu înțeleg mulți este că fiecare atrage în realitatea sa conform a cine au devenit. Cu cât sunt mai stabili în interior, cu atât mai clară va fi percepția lor în exterior și astfel vor putea observa oportunități ce înainte parcă nu erau acolo. Cum programul de 4 luni pe care îl susțin (Secvența de Activare – prima secvență din profilul hologenetic Cheile Genelor) este menit fix pentru a oferi fiecăruia uneltele necesare pentru a ajunge, prin propria experiență, la stabilitate internă, era de așteptat ca înscrierile să crească mult în perioada asta, nu?

Eh, realitatea arată că NU și e normal să fie așa într-o societate plină cu oameni care nu au fost educați să își descopere geniul nativ și stabilitatea internă ci cum să fie roboței de folosit pentru alții. Și eu am fost educat la fel și observ cum programarea de atunci încă mai inteferează pe ici pe colo (vezi treaba cu obiceiurile alimentare). Ce observ este că acum o pot accepta și pe aceasta și să am încredere că, în timp, voi reuși să o rescriu altfel, la fel cum am reușit să rescriu multe altele.

Cheile Genelor a fost pentru mine unealta de bază ce mi-a oferit deblocările mentale pentru a îmi schimba direcția vieții și a găsi din ce în ce mai mult sprijin și oportunități. Am plecat acum 5 ani de la a fi mult pe minus pe toate planurile la a mă stabiliza pe fiecare dintre ele și asta după ce din 2008 eram în domeniul dezvoltării personale. Nu recomand degeaba aceasta unealtă însă necesită dedicare, necesită a simți eșecurile, necesită răbdare, necesită timp.

Dacă ai participat la acest program și îi recunoști valoarea și utilitatea, te invit să îl recomanzi celor care au nevoie. E posibil să îi ajute să își schimbe modul prin care percep viața. Este clar că mă ajută și pe mine în această perioadă cu încercări pentru fiecare dintre noi.

Fie ca inima să Ni se deschidă, mintea să Ni se recondiționeze și corpul să Ni se vindece!

Orlando

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână