Ne întindem capcane sau ne creăm o viață frumoasă? | SUBIECTE PENTRU O INIMĂ DESCHISĂ #8

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Una dintre manifestările celui care alege să joace rolul de victimă este să își întindă capcane. După ce capcana este întinsă, ghici cine va cădea acolo? În primul rând victima și oricine altcineva nu este atent și conștient în acel moment.

De ce ne întindem singuri aceste capcane? Pentru că locul de unde luăm deciziile este unul jos. Luăm decizii din zone de vinovăție, rușine, suferință emoțională, frică, furie, mândrie și ne așteptăm ca rezultatele să fie unele benefice. E ca și cum am mânca usturoi și ne-am supăra pe cei care se feresc de respirația noastră. Cauzalitatea este foarte simplă, efectul este dat de către cauză.

Aș putea spune că deciziile pe care le luăm din zona de victimă sunt capcane. Cu toții luăm astfel de decizii, nu suntem perfecți, ce contează este dacă acestea sunt excepția sau sunt regula. Dacă ne ferim de a lua decizii, am picat fix în capcana victimei care crede că se poate proteja de persecutor fugind de el. Când înțelegem că victima este un rol și nu o persoană, înțelegem jocul.

Când mă identificam cu rolul victimei credeam că cei din jur sunt responsabili de rezultatele mele, de efectele din viața mea. Aceasta mi-a fost cea mai mare păcăleală și am observat că atunci când alegeam această identificare, orice decizie ulterioară doar punea mai mult gaz pe foc. De acolo, drumul către “smiorcăială” era pavat.

Smiorcăiala este atunci când o persoană care joacă rolul de victimă, se plânge de rezultatele deciziilor sale și cumva învinovățește pe cineva din exterior sau poate chiar viața ori divinitatea pentru ce i se întâmplă. Cumva, smiocăitul se smiorcăie pentru că a căzut în propria sa capcană. Sper să ai umorul la tine când citești aceste rânduri și să nu te smiorcăi și tu.

Smiorcăiala este ca o baie în propria mocirlă, este o neasumare a mocirlei și o neasumare a responsabilității pentru ieșirea din acea mocirlă. A plânge este divin, doar cu toții avem momente când ne este greu, a ne plânge însă este cu totul o altă discuție. Tu știi câtă energie ia smiorcăiala? Ce nu înțelege smiorcăiul este că smiorcăiala este tot o capcană pe care singur și-o întinde.

Smiorcăiala nu ajută, este doar o neasumare a ființei, este doar o modalitate prin care omul să rămână victimă. Aș putea spune că smiorcăiala este ultimul bastion al mentalității de victimă care dorește să rămână în sistem, mai ceva ca un parazit.

Și încă ceva, o victimă care se smiorcăie devine persecutorul celor care asistă la smiorcăiala sa. „Dar eu mă smiorcăi singur/ă” ar putea smiorcăi vreun smiorcar. În acel moment devii propriul tău persecutor. Felicitări, joci în același timp două roluri și de victimă și de persecutor, e un fel de dedublare a personalității a celor care au prea mult timp și nu știu ce să facă cu el.

Poate am fost prea direct în acest articol, însă, din propria mea vulnerabilitate îți spun: mi-a ajuns cu smiorcăiala mea și a celorlalți. E suficient! O viață bună se creează prin transmutarea smiorcăielii în asumare iar acea asumare aduce energie, vitalitate și sens în viață. Când smiorcăitul alege să nu mai se smiorcăie, să nu se mai tortureze pe sine și indirect și pe ceilalți, viața i se schimbă. Atunci efectele cauzelor sale produc mult mai multă bucurie și viața este mult mai blândă cu acesta.

O spun din inimă: GATA CU SMIORCĂIALA OMULE! Trăiește în asumare, trăiește în curaj, trăiește în acceptare, trăiește în înțelegere și descoperi că viața îți este aliat de nădejde! Adu bucuria, nu „smiorchi smiorchi” în viața ta, în relațiile tale și o să vezi ce primești înapoi.

Fie ca inima să Ni se deschidă, mintea să Ni se recondiționeze și corpul să Ni se vindece!

Orlando

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână