“Nu mai vreau informație, vreau trăire, vreau simțire” | SERIA CALEA GENIULUI – EPISODUL 7

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Nu puțini oameni spun că s-au săturat de informație, că vor trăire și pe bună dreptate, informație găsești peste tot, suntem bombardați de informație din toate direcțiile. Sunt două probleme referitoare la informație, prima este despre ce fel de informație accesăm iar a doua, ce facem cu ea.

Omul are acces și la logică dar și la abstract, logicul fiind despre cum compartimentalizăm informația iar abstractul fiind despre navigarea prin experiențe cu ajutorul informației compartimentalizate, despre simțire. Dacă, spre exemplu, noi credem cu tărie (logicul) că iubirea nu există, atunci când simțim (abstractul) iubire, partea logică o să blocheze simțirea și o să caute o altă explicație conform credințelor de care ne-am atașat.

Intelectul nostru poate bloca simțirea, poate bloca procesul de integrare (vindecare), ne poate face viața grea dacă nu am instalat “software” de calitate, software care să ruleze eficient experiențele abstracte și să permită proceselor interioare să se întâmple. Am denumit acest “fenomen” virusul de luciditate.

De ce virus? Pentru că cea mai mare capcană a noastră, a omului modern, este propriul construct, constructul fiind totalitatea programelor, software-ului, pe care ni l-am creat de mici pentru a ne feri de suferință. Sistemul nostru de operare, de cele mai multe ori, nu ne este benefic și nici măcar nu ne dăm seama de asta, noi identificându-ne cu acel sistem de operare.

Virusul de luciditate devine astfel esențial pentru a rescrie codul și astfel a ne permite să ne manifestăm Geniul, adică să funcționăm optim, eficient.

Și acum “surpriza”, virusul de luciditate este logic și avem nevoie de informație de calitate pentru a îl crea. Lucrez cu oamenii de 15 ani și am observat că aproape de fiecare dată când cineva refuză ceva cu tărie, cu emoție puternică, fix de acel ceva are nevoie. Oare cine refuză cu atâta tărie, noi sau constructul, software-ul pe care l-am creat și care ne deraiază?

Putem refuza cu relaxare, cu lejeritate atunci când nu există o încărcătură emoțională atașată, acolo refuzul vine din luciditate. Când, însă, refuzul vine cu și din impulsivitate, din “m-am săturat”, acolo s-ar putea să fie o provocare ce nu este acceptată.

Geniul are nevoie de informație, fără informație nu are o bază solidă pentru a crea eficiență în sistemul nostru intern dar și să o aducă în exterior. Fără informație, virusul de luciditate nu poate fi creat. Dacă nu ne-am fi creat un construct, un sistem de operare atât de puternic nu aveam nevoie de virusul de luciditate însă câți oameni cunoști care sunt în această situație? Eu nu cunosc un astfel de om și am întâlnit oameni din diverse domenii, inclusiv maeștrii spirituali. Nu zic că nu există, zic doar că în societatea modernă ar fi destul de rari.

Așa că dacă ai un construct bine pus la punct (de mic/ă), atunci aș spune că, cel mai probabil, ai nevoie de informație de calitate pentru a te ajuta să îl înțelegi, să te înțelegi și astfel a acționa în beneficiul tău și al celor din jur. Constructul se adaptează foarte ușor la ceea ce experimentezi și astfel se poate adapta foarte ușor și la spiritualitate sau chiar la experiențe pe care le-ai putea cataloga ca fiind spirituale, diminuându-le până ajungi să te întrebi dacă chiar le-ai trăit. Constructul, pentru a rămâne în picioare, nu îți poate permite să simți. De aceea te protejează de suferință dar și de stările înalte, de curaj, de disponibilitate, de acceptare, de înțelegere și mai ales de cele non-duale, bucurie, pace, iluminare.

Calea Geniului reprezintă calea prin care simțim tot, pentru că totul devine important. Suferința devine un semnal de alarmă excelent, acceptarea devine o recompensă a ascultării de mesajele pe care suferința ni le oferă. Pentru a ajunge însă a percepe lucrurile în acest mod avem nevoie să trecem printr-un proces prin care să ne construim virusul de luciditate pe care l-am menționat și în paragrafele anterioare.

Fără acest virus, omul modern se poate păcăli că experimentează cine știe ce trăiri, când colo erau niște “filme” pe care propriul construct i le rula.

Scopul evoluției este folosirea potențialului din ADN și îmbogățirea informației din ADN, informație care să SusȚină dezvoltarea speciei în continuare. Nu avem cum să scăpăm de informație, pentru că aceasta stă la baza a cine suntem.

Pentru a ne (re)scrie ADN-ul devine esențial să acționăm conform informației oferite de virusul de luciditate. Altfel doar ne învârtim în jurul cozii.

Rezultatele sunt cele care arată dacă într-adevăr funcționăm eficient și unde nu funcționăm eficient. Dacă suntem sinceri cu noi, putem evolua și astfel a ne folosi Geniul cât mai des în experiența noastră de viață. Dacă refuzăm să fim sinceri cu noi și refuzăm să ne construim virusul de luciditate, lucrurile vor rămâne, în cel mai bun caz, la fel.

Îți doresc să mergi pe Calea Geniului, calea care nu a mai fost urmată vreodată și nici nu va mai fi, Calea Ta!

Orlando

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână