O “dăm în bară” pe Calea Geniului? | SERIA CALEA GENIULUI – EPISODUL 7

Orlando Daniel

Orlando Daniel

A păși pe Calea Geniului nu exclude mersul pe arătură, ba chiar îl încurajează. Geniul este rebel prin natura sa, fiind “first of it’s kind” (primul din cei ca el/ea) ca în Game of Thrones dar totodată și ultimul, așa că orice hartă exterioară NU va funcționa.

Hărțile celorlalți pot inspira dar nu vor fi niciodată exacte pentru Geniu. Astfel, putem concluziona că materia primă a Geniului este necunoscutul, trasându-și propriile granițe în interiorul acestuia și astfel creându-și harta proprie.

De ce este atât de importantă “arătura”? Pentru că arată unde să fie trasată granița, fără o a cuteza în necunoscut și a merge pe arătură, nu am știi unde să trasăm limita. Luciditatea, accesul la conștiență devin condiții esențiale pentru o astfel de inițiativă.

În societatea modernă avem o provocare, că nu cutezăm să pășim în necunoscut dar mai avem o altă provocare, că pășim în necunoscut în absența lucidității. Iată cele două extreme care cer a fi conținute pentru a găsi calea de mijloc, Calea Geniului.

Geniul nu are cum să greșească, doar explorarea necunoscutului nu înseamnă a păși pe o cale deja bătătorită. De aici totul este permis! Când vom înțelege acest aspect la nivel de societate, umanitatea nu va mai avea nevoie de conflicte, de războaie, de ură între semeni. Este cale lungă până acolo însă cel mai probabil vom ajunge acolo.

Ai observat câți oameni își doresc să nu greșească, să fie validați de semenii lor conform unor criterii fixe valabile pentru toți? Ai observat că sunt alții care parcă o dau din greșeală în greșeală, fără să se oprească să evalueze ce s-a întâmplat. Dacă cele două categorii ar conlucra cu adevărat, dacă ar învăța una de la cealaltă, cel mai probabil își vor descoperi unicitatea și busola care vine la pachet cu această unicitate.

Da, harta aceasta este trasată cu ajutorul unei busole. Fiecare om are busola sa, aceasta fiind calibrată diferit într-adevăr, unele busole sunt mai bine calibrate din interior, altele beneficiază mai mult de rezonanța din exterior însă ce este important de menționat e că BUSOLA EXISTĂ!

Că educația noastră din societatea modernă ne-a făcut să credem că busola nu există, că singurele busole exacte sunt la unii oameni care sunt mai presus de noi, figuri autoritare mai apropiate de Dumnezeu, asta poate explica și motivul pentru care suntem atât de ușor de controlat.

A păși pe Calea Geniului înseamnă a găsi propria ta conexiune cu Dumnezeu și astfel a putea înțelege cum Dumnezeu este în tot și în toate. Astfel, chiar și o piatră poate deveni un ghid dornic să te ajute să îți trasezi harta, dacă știi să îi asculți mesajul.

Nu există cu adevărat eșecuri pe Calea Geniului. Fiecare om are rolul său în acest imens sistem, fiecare dintre noi este construit pentru a servi pe ceilalți cu Geniul nostru. Asta dacă alegem să urmăm calea sa, dacă nu, îi vom servi cu iluziile noastre, încercând să îi ținem ostatici în fanteziile noastre care nu au vreo legătură cu nevoile noastre și nici ale prizonierilor noștri.

Omul care pășește pe Calea Geniului și ajunge să fie ostatic în povestea altuia se poate bucura pentru că a realizat unde anume este important să își traseze granița și astfel, prin autoritatea sa internă, în mod indirect, să se elibereze. Doar cei cu mentalitate de victimă pot fi ținuți prizonieri.

Îți doresc să mergi pe Calea Geniului, calea care nu a mai fost urmată vreodată și nici nu va mai fi, Calea Ta!

Orlando

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână