Onorarea banilor | SUBIECTE PENTRU O INIMĂ DESCHISĂ #50

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Pentru mulți oameni, banul are o reputație proastă și astfel, conștient sau inconștient, aceștia ajung să aibă o relație dezechilibrată în raport cu banii. Vine, însă, timpul pentru curățarea reputației banilor, este necesară pentru ca membrii societății să poată colabora.

Banul are o reputație foarte proastă din cauza modului în care omenirea s-a raportat, în trecut, la acesta. Banul a fost folosit pentru a obține putere asupra altor oameni, a fost folosit pentru a cuceri și astfel rezultatul a fost separarea. Ce este important de punctat este că nu banul este responsabil pentru separare, omul și-a făcut-o cu mâna sa.

Să spui că banul e responsabil pentru dezbinarea dintre oameni e ca și cum ai spune că un cuțit este responsabil pentru o înjunghiere. Nivelul scăzut al conștienței oamenilor este responsabil. Dacă ne uităm în harta conștiinței (David R. Hawkins), ultimul nivel inferior, distructiv, este nivelul mândriei, este ego-ul care se pune deasupra altor ego-uri.

De aici, de la acest nivel al mândriei, oamenii au comis o mulțime de nedreptăți asupra altor oameni și nu numai (animale, natură) iar banul a fost luat ostatic. La acest nivel al mândriei îi găsim și pe cei care hulesc banul și îl consideră ochiul lui știți voi cine… Aceasta este tot o formă de a se plasa deasupra altora numai că una mai subtilă, unii i-ar spune mai “spirituală”.

Banul face parte din acest ecosistem, a fost inventat pentru a ușura schimburile între oameni. Este energia schimbului și pentru a ne dezvolta ca societate, avem nevoie de acesta. Dacă exista o altă variantă, evoluționar vorbind, am fi ales-o, însă aceasta este calea noastră, nu o putem nega.

Ador seria Star Trek, am văzut toate episoadele din toate serialele Star Trek și ce îmi place este că fiecare specie este definită conform unor trăsături de caracter care arată modul în care au evoluat. Fiecare specie este distinctă și astfel îți este foarte ușor să îți dai seama cum va reacționa, într-o anumită situație, spre exemplu, un vulcanian ori un romulan ori un klingonian, ori un lacom Ferengi (pentru cunoscători ? ).

Așa suntem și noi oamenii, suntem foarte ușor de descifrat (și aș completa: de manipulat) până când realizăm că, în realitate, rulăm programe pe care cei de dinaintea noastră ni le-au lăsat, la fel ca personajele din Star Trek.

Când vine vorba de bani, relația pe care o avem cu aceștia depinde de mentalitatea care ne-a fost transmisă. Când începem să percepem cu claritate condiționările noastre legate de bani, o minune se întâmplă, observăm că banul nu este bun și nici rău, ci este doar o unealtă.

Și avem nevoie de bani în aceste vremuri, sunt incredibil de importanți pentru cei care aleg să trăiască în societate. De aceea e atât de important să îi curățăm de reputația proastă pe care o au și astfel să simțim schimbul care se produce cu ajutorul lor.

Sunt oameni care știu că o lume fără bani este posibilă, o lume unde autosustenabilitatea este prezentă și unde oamenii nu mai au nevoie să se canibalizeze între ei pentru resurse. Acea lume este posibilă nu prin respingerea banului, pentru că nu ai cum să respingi viața, banul făcând parte din viață, ci prin integrarea sa.

Integrând schimbul, ca societate, începem să îl facem în mod natural, nemaiavând nevoie de contracte pentru a nu ne păcăli între noi. În acel punct al evoluției noastre, ca specie, viața în comunitate devine lejeră și oamenilor nu le mai este teamă de alți oameni.

Pentru a ajunge acolo, munca individuală este calea. Ce înseamnă această muncă? Observarea condiționărilor noastre, condiționări care ne fac să fim doar o copie a celor care au fost de dinaintea noastră. Când le-am observat suficient, schimbarea se produce și astfel lucrurile se schimbă cu adevărat.

Fă asta cu banii, observă-ți condiționările legate de bani și observă cum ele se curăță treptat. Onorează energia banilor, astfel încât să simți profund schimbul care se întâmplă între oameni, în orice moment. Astfel nu vei mai avea nevoie de bani pentru că banii vor fi parte din tine.

Fie ca inima să Ni se deschidă, mintea să Ni se recondiționeze și corpul să Ni se vindece!

Orlando

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână