Sexul distruge prietenia / căsnicia / familia ? | SUBIECTE PENTRU O INIMĂ DESCHISĂ #93

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Pentru mulți oameni, din păcate prea mulți, sexul este singura oportunitate pentru a se deschide față de exterior, să devină vulnerabili, să simtă. Pentru un om care nu cultivă deschiderea față de viață, o astfel de deschidere poate fi copleșitoare, căpătând proporții uriașe, am putea spune chiar biblice.


Nu e de mirare că sexul stă la baza multor răni și traume, doar acesta poate fi perceput ca o armă, percepția fiind că sexul poate distruge prietenii, căsnicii, familii. Această percepție că sexul distruge provine din mentalitatea că exteriorul este preponderent ostil și rolul nostru este de a menține în experiența noastră de viață ceea ce am dobândit.

Ajungem să considerăm pe cei din jur ca pe niște posesii care pot fi furate ori pierdute, această mentalitate proiectată în exterior oglindind interiorul nostru și fortăreața pe care ne-am construit-o acolo. Viața unui om devine, astfel, o luptă pentru a menține ceea ce consideră că are dar nu a avut vreodată.


E ca și cum am încerca să nu pierdem viața ori să nu ne fie furată, considerând că viața poate fi păstrată cumva. Această percepție o putem observa prin încercarea omului de a își păstra posesiile de orice fel, banii, relația, familia, locul de muncă, afacerile. Omul care gândește astfel consideră inconștient că viața nu este o curgere, nu este un flux de energie, de informație, de experiențe.

Acest om încearcă să blocheze viața să îi ofere informația, energia, experiențele potrivite, considerând că ceea ce a acumulat până în acel moment este suficient. Această mentalitate o putem observa peste tot în lumea așa zis modernă, observăm oameni blocați în ceea ce cred că știu fără dorința de a se mai deschide față de necunoscut.


Totuși, în fiecare moment al vieții noastre pășim în necunoscut, nu ne putem baza doar pe ceea ce am acumulat, nu e de mirare suferința provocată de schimbările, de multe ori minore, pe care nu le-au prevăzut.

Viața ne oferă tot ceea ce avem nevoie, de aceea unui om care este blocat îi oferă experiențe care să îl deblocheze. Spre exemplu, unui om blocat în rana trădării îi oferă experiențe prin care să experimenteze trădarea, pentru ca ego-ul său care se protejează excesiv să capituleze.


După cum observi, acest articol nu este doar despre sex, intrăm mai în profunzimea cauzelor care ne duc către suferință. Revenind către sex, dacă percepția unui om este că sexul poate aduce suferință, este doar o chestiune de timp până când sexul îi va aduce suferința căutată.


Sexul nu are cum să distrugă prietenii, căsnicii, familii, nu are cum să creeze conflicte, războaie, percepția noastră este cea care le poate distruge. Ce putem face este să cultivăm deschiderea treptată față de viață și astfel primim fix experiențele de care avem nevoie, experiențe pe care musai este nevoie să le trăim din asumare și conștiență.

Câteodată, experiențele în care viața ne pune ne pot stimula rănile și traumele și dacă nu percepem acele situații ca oportunități de a ne vindeca, de a integra ceea ce avem de integrat, ci încercăm să ne păstrăm intactă identitatea suferindă, identitatea de victimă persecutată de viață, suferința se va croniciza și ne vom închide și mai mult.


Revenind la titlul acestui articol, sexul își pierde calitatea de armă și de a răni în momentul în care percepția noastră se aliniază fluxului vieții și putem observa cu o anume detașare poveștile de viață unde sexul apare și rolul său acolo.


Când oamenii nu se mai apără unii de ceilalți, când nu le mai este teamă să fie vulnerabili, sexul își pierde rapid din importanță și devine doar una dintre multele unelte prin care ne conectăm. Este foarte posibil ca evoluția să ne ducă în punctul în care să nu mai avem nevoie de sex nici măcar pentru reproducere pentru că deja conexiunea ar fi atât de puternică încât totul se realizează prin aceasta.

Până în acel moment, putem onora sexul pentru rolul pe care îl are și să ne bucurăm de conexiunea pe care o simțim cu ajutorul acestuia. Dacă după un act sexual, omul se închide la loc, se închide ermetic, ar fi recomandat să cultive în viața sa deschiderea, astfel încât să simtă mai des conexiunea cu viața.

Să fim onești cu noi, sexul este o modalitate prin care simțim conexiunea cu viața, celălalt devenind poarta prin care devenim din nou parte a Întregului. Celălalt este important, însă nu contează atât de mult în ecuație, este doar unealta preferată pe care noi am ales-o pentru conexiune.

Putem cultiva recunoștința față de acești oameni, față de aceste porți către Întreg ori le putem percepe care pe niște active contabilicești care și-au pierdut utilitatea. Alegerea e a fiecăruia, însă atât îți spun recunoștința nu te face să pierzi ceva și nici să cultivi conflicte ori chiar războaie.

Astfel, sexul poate fi o cale către conexiunea cu Întregul, nu degeaba actul sexual a fost încărcat cu rușine, cu dogme de cei care au dorit conștient ori inconștient ca omul să rămână închis față de Întreg, față de potențialul său, pentru a fi mult mai ușor de controlat.

Pentru a ajunge la conștiență, pentru a curăța actul sexual de toată murdăria cu care a fost împroșcat, este nevoie de a parcurge un proces de decondiționare și recondiționare mentală, emoțională și fizică, ceea ce presupune observarea condiționărilor, programelor, percepțiilor care ne deraiază de la flux, de la Întreg, de la Dumnezeu.

Ah, da, era să uit, sexul este una dintre infinitele căi către Dumnezeu, atunci când realizăm acest Adevăr, nu mai avem cum să îl folosim vreodată ca o armă menită de a controla, de a menține ceea ce nu am avut vreodată.

Fie ca inima să Ni se deschidă, mintea să Ni se recondiționeze și corpul să Ni se vindece!

Orlando

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână