Sistemul paralel de susținere necesar pentru a avea o șansă la împlinire | SUBIECTE PENTRU O INIMĂ DESCHISĂ #87

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Propaganda nu s-a încheiat în ’89, ea continuă în zilele noastre și continuă peste tot. Globalizarea poate fi posibilă doar cu ajutorul propagandei, altfel pică în freză fără să își dea seama ce a lovit-o. Astfel, suntem loviți cu propagandă din toate părțile, de la TV, prin Internet, prin bannere, etc. Ne apropiem cu pași rapizi către distopie, fără să realizăm asta.

Majoritatea devine din ce în ce mai săracă, bogăția ducându-se în direcția celor care deja erau foarte bogați. În loc ca cei care sărăcesc să găsească modalități mai bune de a trăi, aleg în continuare să fugă după firimiturile pe care bogații le aruncă. Când urmăm propaganda că o casă mai mare ne va face mai fericiți ori o vacanță ori mai mulți bani, tot ceea ce facem este să susținem un sistem corupt care nu ne va aduce vreodată împlinirea.

Ai observat cum oamenii se bat pentru bani? Ai fost vreodată părtaș la vreo bătălie pe moștenire? Ai observat cum oamenii doresc joburi mai bune, pentru a fi plătiți mai bine și aleg să trăiască în medii toxice pentru asta? Ai observat furia și frustrarea celor din jur? Ai citit rubricile de comentarii sau ai ieșit în trafic cu mașina să observi nebunia cum iese la suprafață?

Nu cunosc vreo persoană care să fi urmat propaganda și să fie bine în acest moment. Mă uit la acești oameni și le observ condiționările, blocajele și modul în care le întăresc în fiecare zi prin deciziile lor luate ca la poker, punându-și toate jetoanele în joc având însă o mână slabă. Aceștia cred că sunt bine, întărindu-și mental convingerea că au ales bine și ocupându-și ziua cu activități ori ocupându-și mintea cu iluzii pe care le urmăresc, înțelegând inconștient că dacă se opresc să evalueze unde sunt, vor pica.

Este incredibil pentru mine cum condiționările ne conduc mintea și conduc lumea. Aceste condiționări fac statistica să fie extrem de exactă. Cei care vor să ne manipuleze știu exact ce mesaj trebuie să transmită pentru a obține reacția dorită, astfel se creează artificial conflicte, războaie, se aleg conducători, se iau banii de la fraierii care se bat cu alți fraieri pentru a îi face.

Când percepem realitatea fără a ne mai identifica cu ea și cu condiționările noastre, nu avem cum să nu observăm tirania condiționărilor și modul în care oamenii au devenit niște roboței cu softul instalat de la distanță de cei care îi controlează.

Omul nu este construit să stea în separare, omul este construit să trăiască alături de cei dragi, să primească tot sprijinul de care are nevoie și apoi să îl ofere necondiționat. Aceasta este împlinirea pe care o căutăm, împlinire care nu va fi vreodată obținută din urmarea iluziilor propagandei, iluzii care creează această lume și care ne mint că albul este negru.

Singura cale pe care o percep, este ieșirea din sistem în interiorul sistemului. Asta înseamnă a respecta orânduirea sistemului, regulile sale însă pe partea cealaltă construind sistem de susținere paralel. Asta înseamnă ieșirea din paradigma orașelor mari, unde vecinii îți sunt străini și găsirea celor cu care să colaborezi și să construiești împreună.

Asta înseamnă ieșirea din competitivitatea și intrarea în colaborare, proces care va dura ceva timp, mulți ani, însă când îți iese și ai observat că propaganda nu te mai atinge, ești cu adevărat liber, geniul tău este liber să se conecteze cu geniul altora. Până atunci ai grijă de tine, fă banii de care ai nevoie, alătură-te celor care tind către ceea ce tinzi și tu, fără a deveni extremist/ă, folosește-ți din ce în ce mai mult geniul și construiește sistemul paralel de susținere.

Fără acesta, propaganda te mănâncă de viu și dacă tu crezi că acum este nasol, stai să vezi ce va fi în viitor… Dacă de pe acum, cu ajutorul rețelelor sociale și Internetului, manipulatorii știu mai multe despre tine decât tu despre tine, viitorul nu arată deloc grozav. Pentru a face față propagandei, fără a te feri excesiv de ea, este esențial să devii conștient de tine și de mediul tău.

Asta înseamnă să stai față în față cu egoul tău, să fii cu adevărat vulnerabil/ă, să îți observi orgoliul, aroganța și să realizezi cum funcționezi. Îți garantez că la început nu o să îți placă, dacă ai trăit în același mediu ca mine, însă ulterior înveți din nou să te iubești și să iubești. Poate la început este posibil să urăști cine ai devenit însă acesta poate fi doar un pas intermediar către a te iubi. Același lucru îl poți simți și despre exterior, poate ajungi să urăști sistemul pentru a putea apoi să îl iubești și să îl reformezi, indirect, prin aportul geniului tău, prin exemplul tău.

Sistemul paralel de susținere este calea către împlinire pentru că omul este construit să primească susținere și să ofere, să existe deschidere către a primi dar și către a oferi. În lumea construită de propagandă, marea majoritate are un blocaj ori la primire ori la oferire, astfel împlinirea eludează pe acești oameni. Când reînvățăm să primim și să oferim, în flux, în funcție de ce e nevoie, nu în funcție de ce ne dictează condiționările, când putem evalua realist exteriorul și nevoile sale autentice, nu avem cum să nu avem oamenii potriviți lângă noi și nu avem cum să nu trăim împlinirea.

Sistemul paralel de susținere poate fi construit doar când ne-am decondiționat și recondiționat suficient mintea cât să fim imuni la propagandă, adică în momentul în care puterea noastră invalidează forțările lor.

Tu lucrezi alături de alți oameni la construirea sistemului paralel de susținere?

Fie ca inima să Ni se deschidă, mintea să Ni se recondiționeze și corpul să Ni se vindece!

Orlando

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână