# staiacasă e un fel de # marș ? | SUBIECTE PENTRU O INIMĂ DESCHISĂ #18

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Modul în care ne tratăm noi ca oameni arată cam totul despre specia noastră minunată. Respectul este esențial pentru că de aici denotă calitatea vieții noastre în comunitate și în societate. A trăi cu inima deschisă presupune a fi vulnerabil, a fi autentic, a fi deschis față de ceilalți.

Asta înseamnă a îți recunoaște profund propria imperfecțiune și a nu impune ceva cuiva din exterior ci a cultiva armonia și echilibrul. Vreau să menționez din start că a trăi cu inima deschisă nu înseamnă să fim slabi și languroși ci sinceri, receptivi, creativi și cu tărie de caracter.

Când întreaga lume primește ordine de genul # staiacasă sau # stayhome ar trebui să ne punem întrebări despre modul în care ne-am construit această societate pe care o considerăm evoluată. Realitatea ne arată că această evoluție nu are o fundație stabilă ci este bazată pe impunere, pe abuzuri, pe a profita de cei care se consideră mai slabi. Nu trăim într-o societate armonioasă, într-o societate autosustenabilă ci trăim într-o societate ce rămâne în picioare din cauza forțărilor și abuzurilor.

Dacă ai lucrat vreodată într-o companie multinațională sau într-o firmă ce și-a propus să fie competitivă pe piață, e foarte posibil să fi observat cum rezultatele nu vin natural ci vin ca forțări ale unor manageri puși acolo pentru a își „motiva” subalternii să producă. Acea motivare este de fapt o forțare mascată și știu asta pentru că am lucrat 7 ani ca trainer și de „casă” dar și ca freelancer. Mi-a fost cerut de nenumărate ori să îi ajut pe manageri să își “motiveze” angajații și oricât le explicam că e nevoie de timp, e nevoie de o corelare cu nevoile lor, cu puțini m-am înțeles.

O să o spun direct, trăim într-o societate unde sclavia nu a fost eradicată ci a fost modernizată. Oricât de mult am da-o la întors, realitatea este clară. Și crunt este că sclavii cer stăpâni, pentru că așa au fost condiționați de mici. Propaganda a fost și este puternică, copilul este “educat” de mic să își taie legăturile cu geniul său nativ și astfel devine un fel de roboțel bun de pus la treabă și care așteaptă ordinul (input-ul) de la utilizator. Nu spun asta în necunoștință de cauză, domeniul în care activez este decondiționarea mentală și emoțională și am observat și la mine dar și la cei cu care lucrez și am lucrat, reconectarea treptată cu sinele și ce presupune asta.

Revenind la titlul articolului, ni se spune # staiacasă și mai mult, suntem amenințați cu pumnul legii dacă nu ne conformăm. Această mișcare este sprijinită maxim de cei rătăciți, aceștia fiind cei care strigă să îi bage la pușcărie pe cei care nu se conformează. Dacă citești pe facebook comentariile la anunțurile oficiale, realizezi și mai profund cât de blocați suntem, cât de neajutorați ne simțim, cât de ușor de speriat am ajuns. E normal să se întâmple asta, doar nimeni nu ne-a învățat altceva în afară de a asculta obedienți de autoritate (învățători, profesori, părinți, șefi, președinți, etc. ).

Nu trăim într-o societate de indivizi capabili să gândească pentru ei pentru că trăim într-o societate de indivizi deconectați de la sine.

Și ce faci cu astfel de oameni? Îi controlezi, normal! Îi mâni ca pe niște turme de oi, în funcție de ce se consideră necesar de către cei de sus. Liderul de acum nu este un om acordat la nevoile grupului, liderul de acum nu este un om ce alege calea cu rezistența cea mai mică, în aceste vremuri liderul este un dictator. Nu mă crezi? Observă cu propria ta percepție cum sunt conduse țările, cum sunt conduse companiile, cum este condusă lumea.

Roboțelul iubește dictatorul la fel cum victima își iubește agresorul.

Ce o să scriu în acest paragraf este dur și te invit să îl citești doar dacă te-ai săturat să # reziști. Vrem lideri care să ne pună pe masă și să ne violeze cu bestialitate astfel încât să avem și noi orgasm din realizarea că vecinul este violat cel puțin la fel de „bine”. Nu mă crezi? Atunci de ce românii au ieșit în stradă să ceară lideri care să bage corupții la pușcărie? În loc să cerem lideri care să aducă armonia, luciditatea și integritatea spre binele tuturor, cerem lideri cu „penisul” tare (indiferent de sex) capabili să penetreze adânc, fără acord în prealabil.

Acest slogan # staiacasa este lipsit de respect și de bun simț. Este un abuz grosolan ce este share-uit de frică de o populație adusă în pragul disperării. Nu acest virus ne face să reacționăm așa ci toată presiunea de a trăi conform abuzurilor de putere ale celor care controlează sistemul. Un sclav nu trăiește bine, nu? Observă câți oameni depresivi sunt în această lume, observă câți oameni care habar n-au de nevoile lor, observă câți oameni au profesii sau locuri de muncă ce nu li se potrivesc, observă câți oameni sunt epuizați de ritmul nenatural propus de societate. Oamenii sunt storși ca în filmul Matrix când umanitatea era portretizată ca niște baterii pentru a menține inteligența artificală ce preluase controlul.

Nu spun că măsurile luate au fost bune sau rele, nu despre asta e vorba ci, pentru mine, este un mesaj cât se poate de clar pentru umanitate să se trezească și să lase orgoliile, fuga după bani, imagine și alte iluzii și să aducem unitatea în prim plan. Îmi dau seama că este un proces de durată, nu se poate de azi pe mâine, nu e nevoie de o revoluție ci de o schimbare treptată a percepției, să trecem de la percepția impusă la propria percepție, să trăim conform cu nevoile noastre, cu nevoile întregului și deci nevoile umanității.

Altfel pa pa umanitate, aceste abuzuri vor avea un sfârșit tragic. Dacă ne luăm la întrecere care abuzează mai cu „moț”, se va găsi vreunul sau vreunii care să fie nașii tuturor.

Așa că: gata cu hashtag-uri ce ne mână ca pe oi! Introduceți # aigrijădeaproapeletău sau # eștifratelemeu sau # eștisoramea sau # neîngrijimreciproc sau orice care să ne apropie, nu să ne îndepărteze. Așa trecem mai ușor peste provocări, nu prin abuzuri. Chiar dacă trecem cu bine peste provocarea cu virusul, vor veni și altele, tot cu abuzuri vrem să le rezolvăm și pe acelea? Tot cu disperare, frică și separare? Tot cu armata pe străzi?

Tu alegi societatea în care vrei să trăiești de acum încolo. Dacă ai copii, atunci tu alegi societatea în care copiii tăi vor crește.

Vrei o societate controlată prin forțări și abuzuri sau vrei să cultivăm împreună armonia, respectul și luciditatea?

Fie ca inima să Ni se deschidă, mintea să Ni se recondiționeze și corpul să Ni se vindece!

Orlando

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână