Suntem corupți? | SUBIECTE PENTRU O INIMĂ DESCHISĂ #35

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Românii nu au recunoscut corupția din ei și tot votează politicieni cu comportament corupt. Cât timp nu observăm comportamentul nostru și modul în care se revarsă în exterior, nu creăm o lume mai bună.

Părerea mea e că oamenii nu au nevoie să fie treziți, după cum unii cu comportament furios cred (recunosc pic și eu în capcana asta câteodată) . Oamenii au nevoie de susținere și nu au nevoie de susținere prin acțiune, pentru că mulți nu vor ști ce să facă cu ce au primit ci au nevoie de susținere prin acceptare, prin vulnerabilitate, prin deschidere, prin încredere.

Dacă un copil nu a fost acceptat când era mic, normal că nu se va accepta și nu va accepta la vârsta adultă. Dacă unui copil nu i-a fost oferită încredere, ci a fost criticat și comparat tot timpul, normal că nu va avea încredere nici în Sine, nici în ceilalți ulterior. Dacă un copil a fost respins, va tinde să respingă ulterior. De ce au nevoie acești foști copii, acum adulți? De acceptare, de încredere, de deschidere.

Dacă tot ne separăm prin opinii, prin judecăți, prin învinovățiri, nu rezolvăm problema ci doar creăm altele, mai mari. Complexitatea acestei societăți provine din separările repetate care au dus la deconectarea pe care o resimțim în prezent la nivel social. Dacă nu revenim la simplitate și simplitatea înseamnă susținere (prin câmp, nu acțiune), vom crea și mai multă separare și lucrurile se vor complica.

Până nu ne acceptăm corupția din noi, vom avea politicieni corupți. Până nu acceptăm furia din noi, vom avea relații fără conexiune. Până nu ne acceptăm pe noi, nu vom putea accepta pe celălalt. Și cum facem asta? Prin decondiționare mentală și emoțională, învățând cum să alchimizăm stările joase. Astfel, (ne) susținem cu adevărat, pentru că putem susține stările înalte.

Fie ca inima să Ni se deschidă, mintea să Ni se recondiționeze și corpul să Ni se vindece!

Orlando

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână